21 Haziran 2011 Salı

Cilt Bakımı ve Güzellik


Meyvelerle Gelen Güzellik Sırları



                                                         Kuru Cildinizi Nemlendirmek İçin
1 adet muzu ezip püre haline getirdikten sonra 1 yemek kaşığı gül suyu ile karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.
                                                           Nemlendirici Armut Maskesi
Bir adet olgun armutu rendeleyin. İçine 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı süzme kese yoğurdu, 1 çay kaşığı badem yağı koyup karıştırın. Cildinize uygulayıp 20 dakika sonra durulayın.

Kırışıklık İçin Avokado

1 adet olgun avokadoyu dörde bölün ve bir parçasını rendeleyip krem haline getirin. İçine dörtte bir limon suyu, bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı susam yağı koyup karıştırın. Cildinize uygulayıp 20 dakika sonra durulayın.


Kuru Ciltler İçin Avokado Maskesi
Olgun bir avokado meyvesi kabuksuz olarak çatalla ezilir ve yarım tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir yumurta sarısı ile karıştırılır. İçine 3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı eklenir. Cilde 30 dakika uygulanması yeterli olur.

Yağlı Ciltler İçin Çilek Maskesi

İki üç adet çileği plastik çatal yardımı ile ezin. Metal kullanmamaya özen gösterin. 1 yumurtanın beyazı ve iki tatlı kaşığı bal ile karıştırıp cildinize sürün. Yirmi dakika sonra cildinizi durulayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.

    Yağlı Ciltler için

Cildinizin yağ dengesini düzenlemek için; 2 yemek kaşığı elma suyu ve 2 yemek kaşığı portakal suyunu karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.

 Cildi Sıkılaştıran Greyfurt Maskesi

Dörtte bir greyfur suyuna bir çorba kaşığı elma yağı ve yarım çay bardağı maden suyu koyup karıştırın. Temiz bir gazlı bezi bu suya batırıp cildineze bastırın, kuruyana kadar bekleyin.

Cildi Nemlendiren Kavun Maskesi

Yarım kavunu iyice ezerek içine bir çorba kaşığı süt tozu ile bir tatlı kaşığı bal koyup karıştırın. Yüzünüze sürüp 20 dakika sonra durulayın.

 leke Giderici Kiraz Maskesi

5 - 6 adet kirazın çekirdeklerini çıkartıp ezin. Kirazları bir tatlı kaşığı susam yağı ve bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp cildinize sürüp yarım saat bekleyin. Kuruyunca işlemi tekrarlayın. Haftada bir kez düzenli uyguladığı nızda lekelerinizin giderilmesine çok faydası olacaktır.

  Akne Sorunu için

Akne sorununu gidermek için limon suyunu sivilcenin üzerine sürüp 15 dakika bekletip durulayın. Limonlar yanakların parlamasını sağlar ve genç bir cilde kavuşmamızı sağlarlar. Sıkı bir cilt için gerekli olan C vitamini limonda yüksek miktarda bulunmaktadır. Limonla yapılan lokal uygulamalar mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

Sivilce Sorunu için

Sivilcelerin hızla iyileşmesini sağlamak için; 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı gül suyunu karıştırın. Karışımı sivilcenin üzerine sürüp 15 dakika bekletip durulayın.

Üzüm Maskesi
 3 adet siyah üzümün suyunu çıkardıktan sonra 1 çay kaşığı badem yağı ile karıştırın. cildinize maske olarak uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

 Kızarıklık ve Kaşıntı için

Cildinizdeki kızarıklık ve kaşıntı sorununu gidermek için; 1 şeftaliyi ezip püre haline getirin. Yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.
    Ananas

Ölü hücreleri yok eder. Cildi temizlemek beslemek ve rengini açmak için kullanılır. Az beslenmiş ve koyu ciltlere yararı dokunur.
Olgun Ciltler İçin Yeşil Çay Maskesi
Bir bardak su kaynatılır, 1 yemek kaşığı dolusu yeşil çay eklenerek, 5 dakika demlendirilir, süzülür ve soğumaya bırakılır. Bu arada, 3 yemek kaşığı bademyağı ve 1 yemek kaşığı dolusu çiçek balı iyice karıştırılır. Yeşil çay bu karışıma yavaş yavaş eklenirken karıştırmaya devam edilir. Maske, yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.

Pürüzsüz Cilt için

Cildinizi pürüzsüz bir görünüme kavuşturmak için; 1 adet elmayı rendeleyip 1 yemek kaşığı süzme bal ile karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.





Hiç yorum yok: