12 Temmuz 2011 Salı

Yemek Çeşitleri

Nar Ekşili Kısır


 Malzemeler:
  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 1 Demet maydanoz
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 2 Su bardağı sıcak su
  • 7- 8 Adet taze soğan
  • 1 Çay kaşığı nane
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı fesleğen
  • 1  limon suyu
  • 1 Yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:


Bulgura baharatları ekleyerek yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ile ıslatarak üzerini kapatınız.
Bulgur kabarınca; limon suyunu, nar ekşisini, salçayı ve yağı koyup ovuştura ovuştura karıştırın.
Soğan ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın. 


Afiyet Olsun.












2 yorum:

Adsız dedi ki...

manzara harikaeminim tadıda öyledir..
hımmm

dumanlife dedi ki...

Görüntüsü kadar tadı da çok güzel.Denemenizi tavsiye ederim