Kırpık Börek
Malzemeler:
- 5 Yufka
- 3 Yumurta
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri
Yapılışı:
1 Adet yufkayı yağlanmış
tepsiye, yufkanın kenarları tepsiyi aşacak şekilde seriyoruz. 4 adet yufkalarımızı
parçalıyoruz. Süt, yumurta ve yağı karıştırıp çırpıyoruz.
Parçalanmış
yufkalarımızı bu karışıma batırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Rendelenmiş
peynirimizi koyuyoruz ve tepsiye serdiğimiz yufkanın kenarlarını karışımın üzerini
kapatıyoruz.
Kalan sütlü karışımı üzerine döküyoruz ve ısınmış fırında 170 derecede üzeri nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.
Kalan sütlü karışımı üzerine döküyoruz ve ısınmış fırında 170 derecede üzeri nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder