10 Temmuz 2011 Pazar

Yemek Çeşitleri


Kırpık Börek


Malzemeler:

  • 5 Yufka
  • 3 Yumurta
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri
Yapılışı:

1 Adet yufkayı yağlanmış tepsiye, yufkanın kenarları tepsiyi aşacak şekilde seriyoruz. 4 adet yufkalarımızı parçalıyoruz. Süt, yumurta ve yağı karıştırıp çırpıyoruz. 
Parçalanmış yufkalarımızı bu karışıma batırıp tepsiye yerleştiriyoruz. 
Rendelenmiş peynirimizi koyuyoruz ve tepsiye serdiğimiz yufkanın kenarlarını karışımın üzerini kapatıyoruz.
Kalan sütlü karışımı üzerine döküyoruz ve  ısınmış fırında 170 derecede üzeri nar gibi kızarana dek pişiriyoruz. 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: