5 Temmuz 2011 Salı

Cilt Bakımı ve Güzellik

YÜZ BAKIMINIZ İÇİN BASİT REÇETELER
                                                              




Kırışıklıkları önlemek ve oluşmuş mimik çizgilerini azaltmak, cildin yüzeysel tabakasına gereken nem oranının sabit kalmasını sağlamak için evde hazırlanabilecek basit formüller.


TEMİZLEME SÜTÜ

Yüzdeki gözeneklere dolan kirleri ve makyajı temizlenin en kolay ve ucuz yolu, evde doğal malzemelerden hazırlayacağımız karışımlardır. Temizleme sütünü parmaklarınızla ve yuvarlak hareketlerle sürün.

Malzeme:
1 Salatalık
1 Su Bardağı Süt
Uygulama: Salatalığı rendeleyip, 1 su bardağı sütte kaynatın ve süzün. Her gün, sabah ve akşam bu karışımla cildinizi silin.

TEMİZLEME TONİĞİ
Tonik, ciltte kalmış kir, yağ ve temizleyici kalıntılarını temizler ve cildi tazeler. Temizleyicinin ardından sürülür. Aşağıdaki tariflerle hazırladığınız tonikten birkaç damla pamuğa damlatıp, silmeden, tamponlayarak cildinize uygulayın. Toniklemeden sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ve kağıt mendille tamponlayarak kurutun. Sonraki aşama nemlendirme olacak.

KARMA CİLTLER İÇİN
Malzeme: Lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçeği, yarım fincan saf alkol, içme suyu

NEMLENDİRİCİ
Nemlendirme, çevrenin yol açtığı buharlaşma etkilerinin önlenmesine yardımcı olur. Nemlendirici cildi düzgünleştirir, dolgunlaştırır, gözenekleri kapatarak makyaj için iyi bir zemin hazırlar.
Uygulama: Kaynamış suyun içine birer tutam lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçeği atın, 15-20 dakika demlendirip süzün. Saf alkol ekleyin. (Hazırlanan karışım, kapalı bir şişede buzdolabında saklayın)

HASSAS CİLTLER İÇİN 
Malzeme:
1 Çorba Kaşığı Biberiye
300 ml. Gül Suyu
Uygulama: Biberiyeyi, gül suyuna karıştırarak karanlık bir yerde saklayın. Bununla her akşam cildinizi temizleyin.

KIRIŞIKLIKLAR İÇİN
 Malzeme: Yarım litre ılık su, 1 tatlı kaşığı karbonat Uygulama: Su ve karbonatı karıştırın. Pamukla, cildinize uygulayın.

Malzeme: Havuç, zeytinyağı, limon Uygulama: Havucu rendeleyin. İçine zeytinyağı ve limon suyu ilave edip, yiyin. Bu karışım vücut için çok faydalıdır. Bağırsakları düzene sokar ve cilde nem sağlar.

PEELİNG (DERİNLEMESİNE YÜZ TEMİZLİĞİ)
Cildi ölü hücrelerden, biriken yağlardan ve siyah noktalardan arındırmak için, derin bir temizlik yapmalısınız. Bunu peeling, buhar banyosu veya maskelerle gerçekleştirebilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz basit peeling tarifi
 Malzeme: 1 kahve fincanı yulaf ezmesi, 2.5 çay kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı sıcak su
 Uygulama: Malzemeleri karıştırın ve cilde uygulayın. 15 dakika bekleyin ve yumuşak, nemli bir bezle ovarak çıkarın. Bol su ile yıkayın.

 Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya tarafından doğal ve bitkisel yöntemlerle hazırlayacağınız tarifler , sizlerin evlerinizde fazla masrafa gerek duymadan basit ve pek fazla zahmeti olmayan formüller/iksirler ve önerileriyle problemlerinizi kısa sürede giderebileceksiniz.

Bronzlaşmak için kimyasal koruyucu ve bronzlaştırıcılar yerine doğal yağlar kullanmak isteyenler için evde yapılabilecek kolay bir formül.
Malzemeler:
2 adet havuç
1 avuç karanfil
1 kahve fincanı Kakao yağı
1 litre susam yağı

Yapılışı: 2 adet havucu rendeleyip bir kavanoza koyun ve üzerine kakaoyağı, karanfilyağı ve susamyağı ilave edin. 2 hafta boyunca zaman zaman çalkalayarak güneşte bırakın. Sonra da süzerek elde ettiğiniz bu yağı güneşlenirken kullanır.
Not: Eğer bu yağın korumalı olmasını istiyorsanız karışımın içine 150 gram pudra ilave edin. Böylece en az 20 faktörlü bir kreminiz olacak.


SİVİLCE VE AKNELERE PRATİK ÇÖZÜM

Malzemeler:
1 Çay Kaşığı Yulaf Unu
1 Çay Kaşığı Oksijenli Su
1 Kapsül Antibiyotik Tozu

Yapılışı: Malzemeleri bir kase içerisinde karıştırıp, yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekletip daha sonra yıkayınız. Bu işlem 5 gün arka arkaya yapıldığında akne ve sivilcelerinizi kurutup yok edecektir.

HASSAS CİLTLER İÇİN NEMLENDİRİCİ KREM

Malzemeler:
2 Yemek Kaşığı Badem Yağı
2 Yemek Kaşığı Gül Suyu
1 Tatlı Kaşığı Beyaz Balmumu

Yapılışı: Badem yağını ısıtın.Balmumunu içinde benmari usulü eritin. Isıtılan malzemeyi gül suyunun içinde hepsini karıştırıp cam bir şişeye koyunuz. Her gün cildinize uygulayabileceğiniz hassas bir nemlendirici krem olarak kullanabilirsiniz.

KAŞ VE KİRPİK DÖKÜLMESİ İÇİN DOGAL TARİF

Malzemeler:
1 Tatlı Kaşığı Vazelin
1 Tatlı Kaşığı Badem Yağı
1 Tatlı Kaşığı Lanolin

Yapılışı: Malzemeleri benmari usulü ısıtın ve her gün kaş ve kirpiklerinize parmağınızla sürünüz.

 

GÖZ ÇEVRESİNDEKİ KIRIŞIKLIKLAR İÇİN FORMÜL

Malzemeler:
1 Çay Kaşığı  Süt Kaymağı
1 Çay Kaşığı Arı Sütü
1 Çay Kaşığı Gliserin Yağı

Yapılışı:Tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı sorunlu bölgenize sürüp 30 dakika bekletin ve ardından yüzünüzü yıkayınız. Bu formülü haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

YÜZDEKİ LEKELER İÇİN

Malzemeler:
Yarım Fincan Tuzsuz Badem
Yarım Limon Suyu
Yarım Fincan Süt
1 Çay Kaşığı Badem Yağı

Yapılışı: Badem ve sütü 5 dakika kaynatıp süzün. Blendıra koyup üzerine limon suyu, badem yağı ve 2 çorba kaşığı sıcak süt ekleyin.Bu karışımı boza kıvamına getirin. 30 dakika cildinizde bekletip yıkayınız.

KURU CİLT İÇİN MASKE

Malzemeler:
1 Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Bal
1 Tatlı Kaşığı Gliserin Yağı
1 Tatlı Kaşığı Buğday Unu
1 Çay Kaşığı Lavanta Yağı

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Temiz cilde sürüp 15 dakika bekletip yıkayınız.

SELÜLİT İÇİN DOGAL TARİF

Malzemeler:
1 Kase Deniz Tuzu
1 Kahve Fincanı Susam Yağı
1 Tatlı Kaşığı Portakal Yağı
1 Tatlı Kaşığı Şeftali Yağı
1 Tatlı Kaşığı Zencefil Yağı

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın. Selülitli bölgeye ovarak sürün. Hem cilde kan dolaşımı olacak hem de pürüzsüz bir tene sahip olacaksınız.

İSTENMEYEN TÜYLER İÇİN 
 Malzemeler:
 1 Adet Soğan 1 Diş Sarımsak
    Siyah Merhem ( aktardan alınacak)
HAZIRLANIŞI VE KULLLANIM ŞEKLİ :
Soğanı, kısık ateşte, yanacak kadar, közleyin. Sarımsağı rendeleyin. Siyah merhemle, sarımsağı karıştırın. Tüylerin üzerine, ince bir tabaka halinde sürün. En üste, yakılmış soğanımızı kapatarak yarım saat bekleyin. Bu işlemi bir hafta boyunca her gün tekrarlayın. Bazen bu süre tüylerin direnmesine göre uzayabilir. 1 haftanın sonunda, istenmeyen tüylerinizden tamamen kurtulacaksınız.









Hiç yorum yok: