28 Haziran 2011 Salı

Alternatif Tıp


YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI



Kanser hücrelerinin vücudunuzda barınmasını zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı güçlendirir. Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına pamuk ile bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede yardımcı olur.
Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi deneyebilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler içerir. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çayı cildinize sürebilirsiniz

Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor. Yeşil çay içerisinde bulunan  antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını engellerler. 

Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir. Bunun nedeni, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır.

Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri hızlandırır. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz.

Kısaca, bunları başlıklar altında toparlayacak olursak;

- Kalp damar hastalıklarına karşı savaşır.
- Hipertansiyon riskini azaltır ve kan basıncını ayarlar
- Kolestrolü düşürür.
- Beyin tümörünü küçültür.
- Sigara içenlerde akciğer kanseri riskini azaltır.
- Kanser ilaçlarının negatif yan etkilerini azaltır.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Bağışıklık sisteminin savunma mekanizmasını iyileştirerek,vücudun bakteri  
  ve virüslere karşı savaşmasını sağlar.
- Kanın pıhtılaşmasını önleyerek, kalp krizi riskinin azalmasına yardım eder.
- Böbrek hastalıklarına karşı koruyucudur.
- Karaciğeri,alkolden ve diğer zararlı kimyasallardan korur.
- Alzheimer,Parkinson gibi hastalıklara karşı korur.
- Diş çürümelerini önler
- Migrene iyi gelir.
- Gribe karşı iyi savaşır.
- Yeşil çay sakinleştirici etkisi sayesinde stresin ve yorgunluğun azalmasına  
  yardım eder.
- Menopozun yan etkilerini azaltır. Ostrojen  etkisi yapan içecekler
  arasındadır. 
- Kemikleri yapılandırır. Kemik mineral yoğunluğunu artırarak kemik  
  erimesini  önler.
- Trigliseriti yüksek hastalarının günde 2 fincan yeşil çay içmeleri trigliseriti
   normal seviyeye indirir.
- Vücuttaki  yağların yakılma sürecini hızlandırır.

Yeşil Çay’ın Zararları: 


Sık idrara çıkma, bulantı, kusma, uykusuzluk gibi zararlar söz konusu olabilir. Kafeine hassasiyeti olanlar içmemelidir.
He ne kadar kalp hastalıklarına iyi geliyor olsa da kalp, böbrek hastalıkları olanlar, psikolojik rahatsızlığı olanlar, pıhtılaşma sorunu yaşayanlar ve kanser hastaları doktorlarına mutlaka danışmalıdırlar.



Hamile kadınlar, bebek emzirenler doktorlarına muhakkak danışmalıdırlar.


YEŞİL ÇAY İLE TEMİZLEYİCİ TONİK

1 çay bardağı kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı yeşil çay koyun ve 5 dakika demlendirin. Soğumaya bırakın. Sonra cildinizi bununla temizleyin. Daha sonra çayın içine batırılmış pamukla cildinizi silin. Bu cildinizin koruyucu tabakasını düzenler, cildi parlatır. 

YEŞİL ÇAY İLE CANLANDIRICI MASKE

2 çay kaşığı kili, ılık yeşil çayla kıvamlı bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Sonra ince bir tabaka olarak cildinize sürün. Bu şekilde 20-30 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Ardından yine yeşil çayla hazırladığınız tonikle yüzünüzü yıkayın.



Hiç yorum yok: